Om meg

Hei! Mitt navn er Cecilie Amundsen og jeg er en 29 år gammel jente fra Bergen. Jeg er utdannet Grafisk Designer med Bachelor i Graphic Design: Visual Communications. Jeg jobber som webdesigner ettersom min lidenskap er web- og interaksjonsdesign og utvikling.

Interessen for webdesign startet tidlig, allerede som 12-åring, med hjemmelagede sider i Microsoft Publisher. Jeg lærte meg å bruke FTP, og jeg lærte meg etterhvert hvordan HTML koder fungerer. Senere begynte jeg å leke med Photoshop og lagde websider også her. Etterhvert som jeg forstod koding mer og mer begynte jeg å skrive mer for hånd. Til slutt kunne jeg utvikle hele sider kun ved hjelp av tekstbaserte programmer, og det er kun slik jeg utvikler i dag.

Design ble også viktig for meg underveis. Hva er poenget med en fungerende side som ikke er pen eller brukervennlig? Det samme gjelder omvendt; hva er poenget med en pen side som ikke fungerer. Det er dette som gjør at web- og interaksjonsdesign står så høyt i mitt hjerte; jeg får jobbe så variert – både kreativt og logisk.

Ting jeg er opptatt av er brukervennlighet og intuitivitet. Brukeropplevelsen skal være at systemet er enkelt og bruke, det skal være lett å forstå uten forklaringer og brukeren skal ønske å fortsette å bruke systemet i fremtiden. Dette er jo en stor utfordring, men jeg elsker utfordringer, jeg elsker å lære og jeg har ambisjoner om å lære masse mer og å utvikle mine evner.

En drøm jeg har er at en gang i fremtiden skal jeg kunne drive mitt eget byrå, og å jobbe fremtidsrettet med web og interaksjon.